30/5/08

I L'ESQUENA, QUÈ TAL?

A les hores d'informàtica, aquí al CEIP MALAGRIDA, també procurem donar tot un seguit de pautes i recomanacions perquè els nostres alumnes, a part de ser uns bons usuaris informàtics, no adoptin posicions incorrectes a l'hora d'utilitzar aquests aparells.

Intentem que estiguin asseguts rectes de cares endavant, que tinguin el ratolí a prop i que no hagin d'estirar el braç més del compte.
No tenim pantalles planes, però també procurem de tenir-les el màxim enrere de cares a què no siguin tant perjudicials per la vista.

Així doncs, si els podem recordar unes quantes pautes, garantirem que no adoptin postures incorrectes i evitar-los mals d'esquena, coll i espatlles, tendinitis o sobrecàrregues en braços i canells.

29/5/08

FUTUR O PRESENT DE L'EDUCACIÓ?

De vegades, som una mica esquerps a qualsevol innovació tecnològica que ens presenten. El que és veritablement cert és que, malgrat tots tinguem clar que l'educació és un fet vital per l'educació dels nostres fills, s'està esdevenint un fort canvi en quines són les metodologies que s'empren a l'hora d'enriquir els nostres fills.
Els llibres estan bé, les fitxes, també, la pissarra i el guix porten centenars d'anys funcionant... però la immediatesa del fet eduactiu, del canvi tecnològic, social... ens porten a ampliar i diversificar els mètodes i els materials perquè els nostres fills assoleixin nous continguts d'una manera enriquidora i alhora vinculada amb les necessitats tecnològiques que ens estem trobant avui en dia i que són, tant sols, l'inici del període tecnològic en què els hem condicionat a viure.
Tot el seu entorn està envoltat de tecnologia: des del microones amb què escalfen la llet al matí, l'ascensor pel que baixen, els accessoris que porta el cotxe dels seus pares, i els regals que els fem pel seu sant, aniversari o d'altres dates assenyalades (ipods, mp3, consoles de joc supersòniques...).
No us sembla que comença a arribar l'hora que invertim en recursos de centre que veritablement esdevinguin una eina significativa pel seu coneixement i aprenentatge?
El que és cert, que qualsevol fet que visquem des de petits i de manera repetitiva, l'acabem integrant en nosaltres com un fet convencional, comú, rutinari... dieu-n'hi com vulgueu! L'acaben integrant d'una manera natural en la seva vida diària.
És cert que el ceip Malagrida durant uns quants anys ha estat "pioner" a nivell de Garrotxa, i fins i tot a nivell de la província de Girona, pel que fa al desenvolupament de les eines informàtiques. Deixarem que se'ns escapi el tren?

Doneu-hi un cop d'ull!!!



12/5/08

ELS MATEIXOS PREFERITS AMB FIREFOX!


Des del ceip Malagrida hem intentat anar treballant amb certes aplicacions de programari lliure.
Actualment volem potenciar el treball amb Mozilla Firefox per les múltiples aplicacions, afegits o complements amb què el podem equipar.
Com ho podríem fer per tenir els mateixos preferits a totes les màquines sense haver de modificar res del servidor?
Hi ha un complement fantàstic el "FOXMARKS".
És una petita aplicació que s'afegeix al firefox i que fa que cada vegada que engeguem l'ordinador tinguem tots els preferits a totes les màquines de manera immediata.
Aventatges: podem tenir diferents preferits creats segons si som perfil de mestre, alumne, coordinador, etc o bé un únic perfil per tot el centre.
Inconvenients: cal tenir molt clar quina és la manera amb què ho vull estructurar de cares a facilitar el procés d'instal·lació, ja que després és un complement que cal afegir a cada perfil d'usuari. Encara que faci la instal·lació del complement com a administrador no me l'agafa a la resta de perfils.

PROCÉS D'INSTAL·LACIÓ.
Primer de tot, crear un compte de gmail per cada perfil, o bé un de genèric per tots els usuaris del centre.
Segon. Descongelar les màquines a què ho vull instal·lar, actualitzar el firefox a la darrera versió.
Tercer pas. Per facilitar el procés, puc ajudar-me del netop executant la pàgina del complement a múltiples ordinadors alhora. https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/2410
Quart. Instal·lar el component i acceptar totes les opcions que vénen per defecte (si m'interessen, però jo les vaig escollir perquè ja em sincronitzava cada màquina amb tot el compte).
Cinquè pas. Reiniciar el firefox, congelar la màquina i reiniciar l'equip.

A partir d'ara, cada vegada que engegue una màquina amb firefox tindreu els mateixos preferits a per tot arreu.